Липсва ви движение у дома - ето какво да промените

Не се оплаквайте, че ви е твърде тясно и не може да тренирате
24 мар 2020 20:37, Иванка Гъркова
2
Липсва ви движение у дома - ето какво да промените
IStockphoto

Стоенето у дома в продължение на дни не е за всеки. Има хора, които са свикнали да водят по-активен начин на живот и затварянето в апартамента дори за два часа им действа потискащо. А какво да кажем за няколко дни? Те изпадат в истерия и започват да се хранят с вредни храни.

На никого не му е приятно, когато му забраняват да се разхожда в парка или да вижда приятелите си в любимото заведение, но бързото разпространение на COVID-19 изисква тези мерки.
 
Ако сте взели отговорния избор да си останете вкъщи – работите или просто сте в отпуск, имате нужда от разнообразие – нещо, с което да запълвате свободното време и съхраните не само психиката, но и физиката си.
 
Освен социалните контакти, кото все пак може да не прекъсвате чрез интернет, онова, което ви липсва по време на пандемията, е движението. Затова ви предлагаме няколко начина, чрез които да не го загубите докато сте се изолирали. Вижте как:
 
1. Ставайте на всеки час
 
Дали сте в офиса или работите у вас, не бива да забравяте правилото за ставане на всеки час. Това ще подобри концентрацията ви и ще ви помогне да раздвижите тялото, което започва да изпитва дискомфорт след продължително оставане на едно място.
 
Не се притеснявайте да станете и да обиколите всички части на апартамента. С тази кратка разходка ще се разкършите, а ако постоите малко на чист въздух – на прозореца или терасата, това ще ви освежи допълнително.
 
С този вид движение ще подобрите и циркулацията на кръвта в тялото.
 
2. Танцувайте
 
Дори и да работите всеки ден, намирайте малко време за себе си. Така например, след като приключите работните си задачи или в обедната почивка, си пускайте любимата музика и танцувайте. За предпочитане е музиката да е по-ритмична, за да може движенията ви да са по-бързи. По този начин ще натоварите различни части на тялото.
 
Танците са полезни за здравето на сърцето и подобряват настроението, което от своя страна може да намали безцелното ви похапване. Затова си направете един плейлист, който да си пускате, може той да е различен всеки ден. Ако имате деца, помислете и за тях, като танцувате заедно и се забавлявате.
 
3. Правете клекове
 
Не е необходимо да сте във фитнеса, за да правите някои упражнения, с които може да си успокоите нервите. Вземете например клековете. Според проучване на „Proceedings of the National Academy of Sciences“, този вид натоварване подобрява активността на мускулите след седене и може да помогне при сърдечносъдови заболявания, диабет, затлъстяване и други.

Още съвети за повече движение у дома четете в Tialoto.bg 
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубава идея